Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай най-после коментира проблемите с новия

...
Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай най-после коментира проблемите с новия
Коментари Харесай

Сундар Пичай за изкуствения интелект Gemini: Напълно неприемливо

Главният изпълнителен шеф на Google Сундар Пичай най-сетне коментира проблемите с новия им AI (изкуствен интелект) Gemini - като " изцяло неприемливи ", заяви CBC.

Той даде обещание, че инженерите на интернет компанията ще оправят неотложно проблемите с отговорите на чатбота. Както стана ясно, Gemini е свръпрогресивен и запитан за облици на папи, гръцки воини, средновековни крале, и... нацисти, демонстрира съвсем извънредно цветнокожи хора.

Гугъл краткотрайно спря генератора на изображения на Gemini след бурни реакции.

" Зная, че някои от отговорите му наскърбиха нашите консуматори и демонстрираха предубеждения - да бъде ясно, това е изцяло недопустимо и сбъркахме ", признава Пичай.

Гафът е сериозен удар за Гугъл, uоито идват със забавяне на AI пазара - освен след пионера ChatGPT, Но и след Copilot на Microsoft. От компанията описваха Gemini, който до неотдавна се споделяше Bard, като своя най-развит AI инструмент.

" Никоя AI не е съвършена, изключително на този стадий от развиването на промишлеността, само че знаем, че летвата за нас е висока и няма да стопираме, колкото и време да отнеме. И ще прегледаме какво се е случило и ще се уверим, че го оправим огромно ", даде обещание още Пичай.

AI чатботове могат и да изиграят роля в изборите в Съединени американски щати този есен. Изследване, оповестено във вторник, сподели, че Gemini и още четири необятно употребявани AI инструмента доставят неточна информация за изборите на над 50% от запитванията, даже насочвайки гласоподавателите към изборни места, които не съществуват.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР